Forlaget VEIVAD

Steder i Danmark

STEDER I DANMARK

Lektor Peter Wemmelunds lille bog handler om, hvorfor steder i Danmark hedder det, de gør. Den er oprindelig fortalt til hans børnebørn, men nu kan andre interesserede børn også læse med.

Det kan være sjovt at vide, hvad en bys navn betyder. Hvis man bor i Aalborg, tror man måske, at det har noget med ål at gøre, men nej…! Og folk i Aarhus skal ikke tro, at byens navn betyder noget med hus. Nogle gange kan man selvfølgelig godt regne ud, hvorfor en by hedder noget bestemt (fx Havneby), men mange gange er der brug for en forklaring.

Hvis man kører en tur i Danmark, ser man tusindvis af skilte med navne på byer og steder. Bogen forklarer ikke alle stednavne, men mange typiske stednavne. Gennem bogen lærer vi, hvordan stednavne er opstået, og hvad forskellige dele af navnene betyder. Der er mange bynavne, der ender på det samme, for eksempel - borg, -drup eller -bølle. Det er der gode grunde til - og dem forklarer bogen. Mange stednavne går langt tilbage i tiden. Fx har vikingernes guder givet navn til byer og steder. Thisted og Tissø, der begge lyder lidt underligt, er således opkaldt efter guden Tir (Tyr). Bogen er fuld af eksempler på sådanne navne, som man kan undre sig over - og nu få en forklaring på.

STEDER I DANMARKer en børnebog. Børn kan selv læse bogen fra 8-9-årsalderen, men den er også meget velegnet til oplæsning.De fleste voksne vil faktisk også blive klogere af at læse den!

Bogen er på fornøjelig måde illustreret af tegneren Anton Skovbjerg. Den er på 48 sider i kvadratisk format og indbundet.

Bogen koster 125 kr. inklusive moms og forsendelse. - Der er (på grund af den høje porto) stor rabat ved bestilling af flere eksemplarer: 2 eks. koster 215 kr. inklusive moms og forsendelse - 3 eks. koster 290 kr. - 4 eks. koster 365 og 5 eks. koster 440 kr. 

Send bestilling ved mail til forlaget@veivad.dk. Betaling kan ske med Mobile Pay 30497197 eller ved bankoverførsel til konto 7652 1237966.